Брак вітамінів у літньому віці

Літній вік - це один із періодів життя, коли здоров'я потребує до себе особливої уваги. Саме з віком запаси вітамінів і мінералів зменшуються, людина не може це регулювати, але здатна грамотно підтримувати. Йдеться про потреби організму у віці від 50 років і старше. Найчастіше організм недоотримує такі нутрієнти як вітаміни групи В, вітаміни К, Е, А D3, мінерали - кальцій, магній, цинк, мідь, залізо, фосфор, селен, цинк.

У період від 51 до 70 років, без вживання додаткових добавок, організм з їжі отримує тільки близько 57,9% вітаміну С і вітаміну К (51,3%), близько 15% вітаміну Е, близько 45-50% магнію. Після 70 років цей дефіцит яскравіше стає видимим: так, вітамін С організм засвоює всього на 55,8%, вітамін К - на 37,1%, вітамін Е - на 8,3%, а вітамін Д - на 4,5%. Тобто найосновніші вітаміни, які важливі для міцних кісток, імунітету, згортання крові, підтримки серця і судин, страждають найбільше і потребують додаткової підтримки за допомогою раціону харчування і вітамінно-мінеральних комплексів.

ТОП вітамінів і бад для людей похилого віку

Сайт здорового і правильного харчування Джині приділяє особливу увагу людям похилого віку, тому в нашому магазині ви знайдете всілякі вітаміни, мінерали, натуральні екстракти, амінокислоти в легкозасвоюваних формах для активного довголіття, енергії, підтримки всіх органів і систем.

Найбільш популярними добавками вважаються комплексні препарати, такі як:

Gold-Vit Senior від OLIMP, 30 таблеток

Це полівітаміни, що містять рослинні екстракти для активності, бадьорості, енергії. У складі основні вітаміни для здоров'я очей, кісток, травного тракту, сечостатевої системи, серця, органів дихання. Добавка містить корінь женьшеню, який забезпечує життєвою силою. Також у складі кальцій, магній і цинк у бісгліцинатній легкозасвоюваній формі. Приймати рекомендується щодня по 1 таблетці, після прийому їжі, запиваючи достатньою кількістю води.

Ultra Woman 50 Plus Daily Multi Timed Release Puritan's Pride у формі 60 або 120 таблеток

Комплекс збагачений основними вітамінами групи В, у складі вітамін А, Е, Д, К, магній, хром, молібден, йод, марганець. Усі компоненти представлені у формах, які дають змогу основному вітаміну або мінералу засвоюватися на 50-60%, що дуже корисно, якщо половину від добової норми вітамінів і мінералів людина отримує зі свого раціону. Плюс комплекс розрахований на жінок від 50 років, у складі суміш трав для підтримання жіночого здоров'я, колаген для красивої і повноцінної шкіри, трави, що посилюють стійкість організму перед окислювальним стресом. Добавка розрахована на прийом щодня по 2 таблетки.

Vitamin complex від українського бренду All be Ukraine

Збалансований склад для будь-якого організму, особливо в літньому віці. Добавка відмінно зміцнює імунітет, налагоджує сон, допомагає легше переносити стреси, стимулює мозкову активність, вловлює вільні радикали, які здатні прискорювати процес старіння клітин організму. Комплекс складається з 90 капсул, які легко носити завжди з собою і залишатися довго в гарному самопочутті.

Бади для жінок після 60 років

Жінкам важливо після 60 років підтримувати міцні кістки, крихкість яких, на жаль, часто спричинена менопаузою; особливо важливо підтримувати синтез колагену для поживної шкіри, а не в'ялої та сухої; і також важливо стежити за функціонуванням сечостатевої системи, щоб уникнути проблем із нетриманням сечі, що часто спричинене за рахунок слабкості м'язів малого таза.

Існує безліч добавок для жінок під час менопаузи, деякі з яких більш специфічні, ніж інші. Якщо вступ у менопаузу не є особливо складним, достатньо стимулювати нормальну гормональну активність шляхом простого підвищення рівня піридоксину або вітаміну B6. Інша справа, якщо ви хочете мати міцні кістки. Настання менопаузи фактично є критичним моментом для щільності скелета, яка іноді може бути порушена. Ось чому найкращі жіночі добавки, які слід приймати в цей делікатний момент, мають містити вітамін D (кальциферол), вітамін К2 і структурні мінерали, такі як кальцій, магній, фосфор, марганець, цинк.

Серед типових жіночих проблем також відзначається підвищена чутливість сечі. Щоб запобігти печії та дискомфорту, дуже корисно приймати добавки, що містять натуральні екстракти журавлини.

Жінки, очевидно, більш сприйнятливі до ознак старіння, ніж чоловіки. Багато тканин організму багаті колагеном - групою білків, що надають структуру і міцність шкірі та сполучній тканині (зокрема й жировій), які з роками синтезують менше колагену і мають тенденцію втрачати тонус. Тому для боротьби з цим процесом принципово важливо, крім уникнення надмірного перебування на сонці та дотримання дієти, багатої на антиоксиданти, живити організм вітаміном С (аскорбінова кислота, необхідна для синтезу колагену), біотином (віт Н) і цинком.

Бади для чоловіків після 60 років

Чоловічий організм після 60 років вкрай потребує антиоксидантного захисту організму, підтримки ясності розуму, міцного імунітету, здорової простати, печінки.

Існує безліч добавок, покликаних оптимізувати чоловічу силу; проте єдині корисні дані стосуються здоров'я простати, яка з плином часу має тенденцію до гіпертрофії, порушуючи еректильну функцію. Щоб зберегти простату здоровою, крім дотримання певних дієтичних вимог і способу життя, може бути дуже корисним вживання добавок на основі цинку й селену (антиоксиданти) і натурального екстракту кропиви, йохімбе, со пальметто.

Для печінки можна приймати рослинні екстракти розторопші (силімарин), артишок. Ці обидва компоненти стимулюють здатність пошкоджених клітин відновлюватися, а отже, покращувати загальне функціонування печінки, жовчовивідних шляхів.

Вітамінні комплекси для чоловіків і жінок

Однаково важливо як чоловікам, так і жінкам у цьому особливому періоді стежити за своїм імунітетом, а отже, додати більше в раціон аскорбінової кислоти, вітаміну Д3, вітаміну Е, цинку. Щоб підтримувати гостроту зору, попередити розвиток катаракти, глаукоми, сухість очей, попередити дегенерацію жовтої плями, важливо пити такі вітаміни, як вітамін А, цинк, лютеїн і зеаксантин, астаксантин, екстракт чорниці, бета-каротин.

Крім цього, в літньому віці особливу увагу слід приділяти серцевій системі, системі кровообігу. Це означає, що важливо стежити за вітаміном К, вітаміном Е. Саме ці два нутрієнти вкрай погано засвоюються з їжі, тому додатково приймайте їх як окремі вітаміни, так і в складі полівітамінів, звертаючи увагу на дозування. Крім цих вітамінів під рукою має бути весь спектр вітамінів групи Б, коензим Q10 - один із найсильніших антиоксидантів, екстракт глоду, гліцин.

І наостанок - ясність пам'яті, розуму за рахунок підтримки функціонування когнітивних функцій. Для цього слід приймати такі бади, як вітаміни групи Б (холін, тіамін, фолієва кислота, ніацин, рибофлавін), цинк, магній, селен, фосфатидилсерин.