Йохімбе - це вічнозелена рослина, що росте в Західній і Центральній Африці, під назвою Pausinystalia johimbe. Традиційно використовувалася для лікування лихоманки, кашлю, прокази і використовувалася як афродизіак. Сьогодні йохімбе, завдяки цінному алкалоїду йохімбіну, використовують для профілактики еректильної дисфункції у чоловіків, блокуючи рецептори, відповідальні за запобігання ерекції. Кора стовбура йохімбе містить також алкалоїди, такі як коринантин, коринантеїн, аллохімбіхін, дигідрокорінантеїн, дубильні речовини та пігменти.

Крім того, йохімбе - це потужний жироспалювальний компонент у комплексній програмі схуднення спортсменів, які бажають досягти високих спортивних результатів за рахунок стрімкого спалювання підшкірного жиру. Також рослина може бути використана для підтримки нервової системи, зокрема профілактики депресії. Йохімбе позиціонується як рослинна біодобавка від депресії, оскільки блокує фермент моноаміноксидазу, що провокує поганий настрій, самопочуття.

Сайт здорового і правильного харчування Джині рекомендує купити йохімбе від популярних американських, європейських і українських виробників за низькими цінами. Склад добавок якісний, має відповідні сертифікати, представлений у зручних формах прийому. Можна знайти як біодобавку, так і комплекс для спортивного харчування - жироспалювач йохімбін.

Йохімбе як жироспалювач

Через те, що кора йохімбе містить алкалоїд йохімбін, деякі дослідження підтверджують ефективність прийому йохімбе для придушення апетиту, корекції ваги, спалювання жиру, особливо в тих місцях, де жирові відкладення йдуть найважче. Так звані місця "впертого жиру".

Жирові відкладення мають альфа- і бета-рецептори. Саме альфа-рецептори осідають у проблемних жирових відкладеннях (живіт, стегна, сідниці), і тоді людина помічає, що саме тут жир погано йде. Придушити альфа-рецептори здатен саме йохімбін. А під час інтенсивних фізичних навантажень або під час голодування прийом йохімбіну ще більше стимулює розщеплення жирів, і знижує бажання перекусити. У жироспалювальних препаратах часто використовується форма йохімбін гідрохлорид.

Задіювати йохімбін рекомендується після виконання головних принципів схуднення: мінімальне споживання калорій, активне фізичне навантаження. Якщо після цього вага зупинилася і не зменшується, тоді слід приймати йохімбін для видалення жиру в проблемних місцях. Йохімбін є хорошим стимулятором (як і кофеїн, до речі їх можна комбінувати).

Що стосується дозування, то 0,2 мг на кг маси тіла вважається оптимальною добовою потребою. Якщо приймати більше, то страждає м'язова маса - вона зменшується. Так, для цього можна вранці приймати ВСАА, але комплекс здатний спричиняти сплеск інсуліну, за якого йохімбін зранку не буде ефективним. Тому бца можна замінити добавкою HMB, яка вступає в синергію з йохімбіном. HMB (або метилбутаноат) - це метаболіт лейцину, основного інгредієнта BCAA. Таким чином, ви не будете втрачати м'язову масу і силу, і при цьому створите всі сприятливі умови для спалювання жиру в проблемних місцях.

Інші переваги йохімбе для організму

  • Йохімбін може бути корисний для профілактики високого артеріального тиску. Він сприяє розширенню кровоносних судин, тим самим полегшуючи кровообіг і покращуючи тиск. Також алкалоїд може бути корисним у разі гіпотонії, особливо ортостатичної, коли різко змінюється положення тіла і виникає запаморочення. Щоб це не так різко відчувалося організмом, можна приймати йохімбін.

  • Для профілактики інсульту та інфаркту, причинами яких може бути підвищене згортання крові, йохімбін може сприяти її розрідженню і знижувати ризик розвитку найпоширеніших вікових захворювань.

  • Для збереження ясності розуму і пам'яті, йохімбін також буде корисною біодобавкою. Він здатний поліпшити довготривалу пам'ять, підвищуючи рівень адреналіну.

  • Ще однією перевагою добавки може бути профілактика надмірної сухості в роті, яка називається ксеростомією. Розвиток захворювання може бути пов'язаний з нестачею ацетилхоліну. Прийом йохімбе може поліпшити його виробництво, стимулюючи секрецію слини. Достатня кількість слини - це злагоджена робота ферментів і здоров'я всього травного тракту.

Можливі побічні реакції

Найбільш часто повідомлювані побічні ефекти включали шлунково-кишкові розлади, прискорене серцебиття, занепокоєння і високий кров'яний тиск. У деяких людей навіть сталися небезпечні для життя події, включно з серцевим нападом, судомами і гострим пошкодженням нирок.

Надмірне споживання йохімбіну спричиняє нервові розлади, такі як занепокоєння або гіпертонія, а також проблеми з травленням.

Використання цієї рослини заборонено в деяких країнах, оскільки вона вважається токсичною.

Чи варто приймати йохімбе жінкам?

Прийом добавок завжди слід обговорювати з лікарем, особливо тих, які на сьогодні мають недостатньо клінічних досліджень, що підтверджують користь добавки для лікування того чи іншого захворювання. Йохімбе - це не ліки, а всього лише добавка, але неконтрольований прийом може спричинити проблеми зі здоров'ям.

Що стосується користі йохімбе для жінок, то добавка теж може бути корисною для сексуального здоров'я, може стимулювати лібідо. Допускаються комбінації з амінокислотою аргінін (володіє судинорозширювальними і стимулювальними властивостями) в період постменопаузи для налагодження сексуального збудження.

Резюме

Йохімбе - рослина, що містить цінний компонент - алкалоїд йохімбін - який буде корисний для чоловічого організму. Також добавка корисна для серцево-судинної системи, когнітивної сфери, травлення. Приймати добавку можна в капсулах для схуднення, особливо, якщо худнути стає важко. Купити йохімбін можна на сайті нашого інтернет-магазину бадів здорового і правильного харчування Джині з доставкою по Україні. В наявності американські, європейські та українські виробники. Перед прийомом йохімбе краще проконсультуватися з лікарем.