Які чинники впливають на чоловічу потенцію

Проблеми з потенцією - популярна проблема серед чоловіків у суспільстві, і все частіше вона вражає чоловіків у молодому віці. Сексуальна потенція - це здатність реагувати сексуально, поводитися певним чином і відчувати стимули. Вона дає змогу починати, мати і закінчувати статевий акт, отримуючи при цьому задоволення. У випадку чоловіків потенція є важливим фактором, що визначає як самооцінку, так і впевненість у собі.

Проблеми з потенцією можна умовно розділити на кілька чинників:

  • еректильна дисфункція

  • відсутність сексуального збудження

  • відсутність сексуального задоволення і нездатність досягти оргазму

  • еякуляторні розлади

Чому знижується лібідо

З усіх випадків еректильна дисфункція зустрічається особливо часто. Ерекція необхідна для статевого акту. Під час нього пеніс збільшується і зміцнюється. Сексуальна стимуляція необхідна для досягнення ерекції. Коли відповідні стимули досягають мозку, приплив крові до кавернозних тіл статевого члена збільшується. Під впливом підвищеного тиску він починає в них накопичуватися. Таким чином, пеніс залишається жорстким.

Для ефективної потенції необхідне правильне функціонування організму. Поява різного роду розладів і проблем зі здоров'ям призводить до погіршення сексуальної активності.

До факторів, що спричиняють порушення потенції, належать як фізіологічні, так і психологічні чинники. Однією з найчастіших причин зниження сексуальних здібностей є природні процеси старіння організму. Після 40 років, у період андропаузи, в організмі чоловіка відбуваються гормональні зміни, які можуть призвести до низки різних недуг, зокрема й до проблем з ерекцією та порушень збудження.

Проблеми з потенцією також спричинені:

  • гормональними порушеннями

  • серцево-судинними захворюваннями

  • цукровий діабет і його ускладнення (особливо ті, що стосуються нервів і судин)

  • захворюваннями нервової системи

  • захворюваннями і дефектами статевих органів.

Різні види стимуляторів також істотно впливають на потенцію. Вчені довели, що паління сигарет і вживання алкоголю можуть спричинити проблеми з ерекцією. Не менш важлива дієта - регулярне вживання простих цукрів, великої кількості солі та тваринних жирів може вплинути на здоров'я чоловіка і ускладнити йому сексуальний контакт з іншою людиною. Деякі ліки також можуть погіршувати сексуальну активність.

Зниження потенції може мати психологічні причини. На думку фахівців, найпоширенішими причинами проблем з ерекцією та сексуальним задоволенням є тривалий стрес, проблеми на роботі та криза у стосунках.

Що таке еректильна дисфункція?

Згідно з визначенням, еректильна дисфункція означає, що чоловік не може протягом кількох місяців (зазвичай півроку) вести задовільний статевий акт. Основний його симптом полягає в нездатності підтримувати ерекцію або її повна відсутність. Основною речовиною, низький рівень якої перешкоджає ерекції, є циклічний гуанозинмонофосфат (цГМФ). Він створюється, коли оксид азоту запускає фермент гуанілатциклазу, відповідальний за вироблення згаданого цГМФ.

Що робити для поліпшення потенції

Існують різні способи для поліпшення потенції в чоловіків.

  1. Фізична вправа

Спосіб підвищити лібідо чоловіка - це насамперед регулярні фізичні навантаження. Вправи дають змогу підвищити рівень тестостерону і поліпшити кровообіг в організмі, зокрема в статевих органах. Усього близько 30 хвилин фізичних вправ на день можуть мати позитивний вплив на чоловіче лібідо.

  1. Раціон харчування

Ще один спосіб боротьби з низьким лібідо - змінити свій раціон на здоровий, збалансованіший і насамперед багатий на продукти, що стимулюють вироблення тестостерону і поліпшують кровообіг в організмі. Продукти, багаті на цинк і селен, як-от устриці, м'ясо, горіхи, яйця і гарбузове насіння, особливо корисні для сексуального здоров'я, також вони покращують якість сперматозоїдів, що важливо для зачаття.

  1. Корекція ваги

Надмірна вага й ожиріння можуть вплинути на рівень тестостерону і тим самим знизити лібідо. Здорова дієта і фізичні вправи допоможуть підтримувати здорову вагу і поліпшити рівень лібідо.

  1. Регулювання стресу

Стрес - один із найпоширеніших чинників, що впливають на низьке лібідо у чоловіків. Для зниження стресу і підвищення лібідо використовуються різні техніки релаксації. Вони можуть включати в себе прості дихальні вправи, йогу, а також медитацію. Не виключена і психотерапія, націлена на подолання психологічних травм і побудову гармонійних взаємин із протилежною статтю.

  1. Якість сну

Проблеми зі сном є поширеною причиною відсутності лібідо. Для забезпечення правильного функціонування ендокринної системи необхідно забезпечити достатню кількість і якість нічної регенерації.

  1. Бади для збільшення потенції

В аптеках, інтернет-магазинах України на сьогодні доступні різні стимулятори лібідо - перуанська мака, женьшень, корінь пажитника, йохімбе, які регулюють гормони та підтримують статевий потяг. Чоловікам для потенції також можна використовувати амінокислоти, наприклад, L-аргінін, що поліпшує кровопостачання статевих органів і тим самим підвищує їхню чутливість до зовнішніх подразників. Також використовуються рецептурні препарати.

Лікування імпотенції

Через стигматизацію чоловіків із психологічними розладами ВООЗ запропонувала виключити з медичного словника термін "імпотенція" на користь еректильної дисфункції. Тому коректно застосовувати саме поняття еректильної дисфункції.

Лікування цієї проблеми - це сфера лікарів. Самостійно чоловік також може простежити певну тенденцію, щоб зрозуміти, страждає він на дисфункцію чи ні. Якщо проблеми з ерекцією потребують терапевтичного супроводу, то може використовуватися протезування, супозиторії, ін'єкції, вакуумні методи, лікарські стимулятори, спеціальні вправи, безпечні бади для потенції.

Продукти, що підвищують потенцію в чоловіків

Жирна, смажена, важкоперетравлювана їжа негативно впливає на статевий потяг. Після вживання дуже калорійної та жирної вечері у великих кількостях ви можете відчути сонливість, а ваш сексуальний потяг практично звести нанівець. Тому під час побачення в ресторані рекомендується вживати легкозасвоювані страви, багаті цільними овочами, вітамінами та мінералами.

Щоб поліпшити своє лібідо, чоловікові слід їсти багату на білок їжу, що містить основну амінокислоту аргінін. Варто спробувати продукти тваринного походження, як-от нежирне м'ясо індички, яловичини чи свинини.

Також слід вживати багато молочних продуктів у вигляді різних видів сиру, сиру та йогурту. Аргінін міститься не тільки в молочних продуктах, а й у горіхах, наприклад, волоських і кеш'ю. Він також міститься в шоколаді та какао. Це прекрасне доповнення до основної страви. Їх також можна їсти на десерт.

Важливим компонентом дієти для поліпшення чоловічих якостей лібідо є цинк, який бере участь в утворенні тестостерону - основного гормону, що відповідає за статевий потяг у чоловіків. Помідори, петрушка, пшеничні висівки, бобові, насіння гарбуза і яєчний жовток містять велику кількість цинку. Цинк також міститься в значних кількостях у рибі, мідіях та устрицях, які протягом століть вважалися чудовим афродизіаком.

Які вітаміни потрібні для підвищення потенції чоловіків

Усі бади для посилення потенції необхідні для того, щоб чоловічий організм був здоровим. Але якщо йдеться про підтримку репродуктивної сфери, то важливо подбати про достатню кількість вітаміну Е, вітамінів групи В, вітаміну D3, вітаміну К, вітаміну А. Цей комплекс покращує кровообіг, захищає сперматозоїди від впливу оксидативного стресу, покращує якість і кількість сперми, що важливо під час планування вагітності. Вітаміни групи В позитивно впливають на нервову систему, м'язи, енергетичний обмін, допомагають організму залишатися в тонусі, відновлюватися і відчувати прилив енергії.

Коли потрібно почати приймати бади для потенції

Приймати будь-які бади для потенції слід тільки за рекомендаціями лікаря. Але до цього слід спостерігати самостійно, чи є проблеми з еректильною функцією. Дуже часто чоловіки відтягують розв'язання цієї проблеми на кілька місяців і більше, що зрештою може перерости в проблеми не тільки на фізичному рівні, а й психоемоційному.

Вік після 40 років вважається найчастішим фактором, коли чоловікові слід задуматися про прийом чоловічих бадів для потенції. Також наявність хронічних захворювань може стати причиною, коли без добавок не обійтися.

Як правильно приймати бади для потенції

Для безпечного вживання добавок для потенції, рекомендуємо уважно ознайомитися з рекомендаціями виробника. Вони індивідуальні. Є бади для чоловіків для потенції, які діють відразу ж, а є препарати рослинного походження, амінокислоти, які слід приймати курсами від 1 до 2 місяців. Наприклад, аргінін слід приймати по таблетці від 1 до 3 разів на день; женьшень - по 1 капсулі на день; цинк у дозуванні до 15 мг на день; селен - до 200 мкг на день.

Якщо ви приймаєте бади для підвищення потенції у чоловіків миттєвого результату, то важливо їх приймати за годину до статевого акту. Прийом їжі краще зробити перед застосуванням стимулятора. Їжа може блокувати його результат. Також, якщо у вас проблеми з серцем і судинами, ви страждаєте на артеріальну гіпертензію, то краще такі бади для підвищення потенції виключити. Вони стрімко прискорюють кровообіг і піднімають тиск.

Найкращі бади для потенції - список

Сайт здорового і правильного харчування Джині рекомендує для підвищення лібідо такі ефективні бади для потенції:

  1. Saw Palmetto Екстракт Со Пальметто від українського бренду ABU - добавка підтримує здоров'я простати, сечового міхура, знімає запалення.

  2. Амінокислота аргінін від All Be Ukraine - ще один препарат, який допоможе поліпшити кровообіг, розширити кровоносні судини, зарядити енергією і поліпшити витривалість.

  3. Erekton Ultra від польського бренду OLIMP - бади для поліпшення потенції, сексуальної активності з трибулусом, цинком, D-аспарагіновою кислотою, екстрактом кореня перуанської маки, аргініном, вітаміном В6.

  4. Men's Train Daily від бренду R1 (Rule One) - препарат фармацевтичної якості, який містить 50 активних інгредієнтів для задоволення потреб чоловічого організму.

  5. Testo Jack 100 від Now Foods - бади для відновлення потенції на основі магнію, вітаміну В6, екстракту якірців сланких, цинку, екстракту кореня еврікоми довголистої для підтримки сексуальної активності, енергії, поліпшення витривалості.